Klantenservice

Maak kennis met Kaars Koffie

Bel 0182-308000 Service of direct koffie nodig? 0182-308000
Home / Tender

Klein van stuk, groot in tenders

Het is niet vreemd dat veel grote organisaties gebruikmaken van aanbestedingen. Bij de zoektocht naar de best passende leverancier moet u tientallen factoren wegen en vergelijken. Een goede tender maakt de keuze een stuk overzichtelijker en eerlijker. Kaars Koffie heeft een grote staat van dienst op het gebied van tenders. En dan bedoelen we: met het winnen van tenders.

Relaties geven ons een
9.2
‘Onze ervaring met Tenders: openheid loont’
Sabrina Jansen,

 

Door onze jarenlange ervaring met het inschrijven op aanbestedingen, hebben we veel geleerd. Het uiteindelijke doel van een tender is dat je op een eerlijke, transparante en flexibele manier zaken kunt doen. Om dat te bereiken gaan we graag persoonlijk om tafel en nodigen we de opdrachtgever uit voor een bezoek aan ons bedrijf. We merken dat tijdens persoonlijk contact wensen en eisen duidelijker worden. Ze worden bovendien vaak ter plekke aangevuld; wij brengen onze gesprekspartner op ideeën met alle (nieuwe) mogelijkheden in de markt.

Onze ervaring met Tenders: openheid loont
Sabrina Jansen

Verder kijken dan de aanvraag

Het verbreden van de horizon kenmerkt ook onze aanpak bij het inschrijven op aanbestedingen. We kijken verder dan de aanvraag en beantwoorden de vraag achter de vraag. We zullen alles doen wat in onze mogelijkheden ligt om de tender te winnen, maar ook niet meer dan dat. Wat we beloven, maken we waar. Dat doen we maar op één manier: met hart en ziel.

Schrijft u een tender uit? We nemen graag de tijd voor u. Neem contact op met Sabrina via 0182-308000 of info@kaarskoffie.nl.

Zo bereikt u ons

9 tender tips

Het opstellen van een aanbesteding is een flinke klus, maar de beloning is dan ook groot: De lekkerste koffie met de prettigste samenwerking. Volg deze tips, dan komt de beste leverancier zeker bovendrijven.

  • Verdiep u in de markt en zorg dat u weet wat u nodig hebt. Maak daarbij onderscheid tussen eisen en wensen en breng de scope van de aanvraag in kaart.
  • Doe eerst een RFI (Request for Information), zodat u op voorhand al een selectie kunt maken van leveranciers. Uw RFP neerleggen bij leveranciers die al u al had kunnen uitsluiten, levert niet alleen hen veel werk op. Ook u zult aan de bak moeten met het bekijken en beoordelen van de inschrijvingen en alles op een nette manier afhandelen.
  • Wees specifiek over wat u vraagt: wat wilt u bereiken, in welke omgeving, met welke variabelen? Zo kan een leverancier een zo goed mogelijk voorstel doen.
  • Specifiek zijn wil niet zeggen dat u alles tot op de komma moet voorschrijven. Laat de specialist de specialist zijn. Een bureaucratische aanvraag leidt tot starre overeenkomsten en onprettige samenwerkingen.
  • Denk na en wees duidelijk over het verloop van het aanvraagtraject.
  • Snel en duidelijk antwoord hebben? Stel een checklist op waaraan de leverancier moet voldoen.
  • Een open vraag laat ruimte voor mooischrijverij. Een gesloten vraag levert vaak een eerlijker ‘nee’ op als iets alleen met zeer veel moeite kan worden gerealiseerd.
  • Schrijf duidelijk en actief en maak het document niet te groot. Less is more. Bij begrijpelijke taal is elke partij gebaat.
  • Een goede tender gaat niet alleen over de oplossing die u zoekt, maar ook over de relatie die u met de leverancier wilt aangaan. Pas de inhoud hierop aan en wees transparant over uw intenties.

Nog vóór u een aanbesteding uitschrijft, denken we graag met u mee. Neem contact met Ronald Kersseboom via 0182-308000 of ronald.kersseboom@kaarskoffie.nl en we maken snel een afspraak.

Schrijft u een tender uit?
Wij nemen graag de tijd voor u