Kaars Koffie Kruidnoten

Het belang van MVO: 't Lichtpunt Midden Holland

Kaars Koffie is een betrokken koffiepartner. Daarom gaan we ook graag waardevolle samenwerkingen aan. Een voorbeeld van zo’n samenwerking is met ‘t Lichtpunt Midden-Holland: een stichting die dagbesteding biedt voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt. Voor Kaars Koffie voert 't Lichtpunt Midden Holland verschillende werkzaamheden uit: van het inpakken van onze jaarlijkse kruidnotenactie tot het stickeren van verschillende verpakkingen. Wij spraken met begeleider Rivkah Cromwijk over de organisatie.

“‘t Lichtpunt Midden-Holland biedt dagbesteding en arbeidstraining. Mensen met een psychische-, psychiatrische kwetsbaarheid of verstandelijke beperking kunnen hier aan hun persoonlijke ontwikkeling werken. Doordat de organisatie met verschillende bedrijven samenwerkt en opdrachten van hen aanneemt, leveren de deelnemers een daadwerkelijke bijdrage aan de maatschappij.

vijf verschillende afdelingen

Er zijn vijf verschillende afdelingen: een bakkerij, een productieafdeling, een houtafdeling, een creatieve afdeling en een naaiatelier. Deelnemers kunnen zelf een voorkeur voor een afdeling aangeven. Iemand kan bijvoorbeeld in de ochtend in de bakkerij werken en in de middag een schutting maken op de houtafdeling. Het werk bij ’t Lichtpunt Midden-Holland is hierdoor divers en wordt op een passende manier aangeboden zodat het voor de deelnemers uitdagend en toch haalbaar is.

Daarnaast zijn er op elke afdeling begeleiders werkzaam die de deelnemers bij hun werkzaamheden ondersteunen. De taak van de begeleiders is om deelnemers tijdens hun werk te coachen en te zorgen dat het werk van goede kwaliteit is.

"Wij zijn heel blij dat steeds meer bedrijven het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen onderstrepen"

Rivka Cromwijk

Begeleider bij 't Lichtpunt Midden Holland

Daarnaast zorgen ze voor communicatie met de leveranciers, stroomlijnen de distributie van de producten en onderhouden contact met het zorgnetwerk van de deelnemers. De werkzaamheden worden misschien soms iets minder snel opgeleverd dan bij een regulier bedrijf, maar hier is gelukkig veel begrip voor bij de leveranciers. Het is ons dan ook gelukt om langdurige relaties met opdrachtgevers aan te gaan en wij merken dat steeds meer bedrijven het belang ‘t Lichtpunt Midden-Holland.

't Lichtpunt Midden Holland

De kruidnotenactie van Kaars Koffie is ieder jaar een feestje!

t Lichtpunt Midden Holland

't Lichtpunt Midden Holland heeft verschillende afdelingen

Veiligheid en vertrouwen

’t Lichtpunt Midden-Holland is een plek waar eigenwaarde gestimuleerd wordt en deelnemers volledig zichzelf mogen zijn. Er wordt gekeken naar mogelijkheden van de deelnemer en samen met een persoonlijk begeleider worden leerdoelen opgesteld. “Veiligheid en vertrouwen is voor ons een voorwaarde om deelnemers goed tot hun recht te laten komen. Hun sterke eigenschappen worden gestimuleerd en hierdoor heerst er een fijne sfeer. Wij passen de werkzaamheden aan op onze deelnemers en laten de deelnemers ervaren dat iedereen op zijn eigen manier kan bijdragen aan deze maatschappij.”

www.lichtpuntmiddenholland.nl

de samenwerking met kaars koffie

“We werken veel samen met Kaars Koffie. Een grote opdracht is de kruidnotenactie, die elk jaar rond september begint. Dat is altijd een feestje bij ons! Er komen veel pallets binnen met enorme zakken met kruidnoten. Daarnaast krijgen we emmers en stickers en kunnen we gaan beginnen met inpakken. De deelnemers vinden dit seizoenswerk erg leuk om te doen. Ze zijn enthousiast en kunnen niet wachten om te beginnen. We verzorgen zelf de distributie van de producten en houden een korte lijn qua communicatie. Hierdoor verloopt de samenwerking met Kaars Koffie altijd erg fijn.”

t Lichtpunt Midden Holland

T Lichtpunt Midden Holland en Kaars Koffie werken samen

t Lichtpunt Midden Holland

Ieder jaar pakt 't Lichtpunt Midden Holland de kruidnoten van Kaars Koffie in

Meer informatie

Wil je meer weten over dit mooie initiatief of zou je willen samenwerken? ’t Lichtpunt Midden-Holland staat altijd open om van gedachten te wisselen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan met bedrijven die het belang van maatschappelijk verantwoord samenwerken onderstrepen.

Blogs

Misschien ook interessant?

DSC00491

Aanbod

Hoe kies je de beste koffie voor jullie organisatie?

Rectangle 260

Duurzaamheid

DAAROM WERKEN WIJ SAMEN MET APAC: DE COÖPERATIE MET IMPACT

Rectangle 262

Duurzaamheid

Met onze service zit je nooit meer zonder koffie

Alle blogs