DSC00402-Edit

Reynaldo vertelt over APAC

Reynaldo is een kinderarts van 58 jaar oud, maar tegelijk ook de eigenaar van een grote koffieplantage. De plantage van 70 hectare erfde hij van zijn vader. Met de twijfel om ermee door te gaan kwam ook het verantwoordelijkheidsgevoel voor de families die hiervan leefden. Inmiddels heeft Reynaldo het goed voor elkaar op de plantage en denkt hij er niet over om te stoppen.

“Sinds 2000  zijn we bezig met het cultiveren van koffie en sinds 2004 werken wij samen met APAC. Met mijn 58 jaar heb ik voor een deel van de dag de zorg in het ziekenhuis en de andere helft van de dag ben ik op de plantage te vinden. Dit laatste is dan ook meer een hobby dan werk. Destijds heeft APAC mijn vader ontzettend geholpen met het verkrijgen van krediet en financiering om de plantage te laten bloeien. Hij maakte het begin en inmiddels zijn we nog steeds bezig met het uitbreiden en renoveren van de stukken grond die we hebben. Op dit moment is er een gemiddelde productie van 34.000-43.000 kg koffiebonen. Dit is allemaal mogelijk dankzij de technische ondersteuning die APAC ons biedt.

Voordelen van deze plantage

De ligging van onze plantage in Matagalpa brengt voordelen met zich mee. We hebben bijvoorbeeld een natte molen, die topkwaliteit koffie aflevert door het zorgvuldige wasproces wat we hier kunnen doen. Ook hebben we een zoetwaterverwerking waarmee we het milieu beschermen. Deze installatie staat op 80 meter van de grote rivier van Matagalpa en heeft als doel het water weer schoon en zonder besmetting bij de rivier te krijgen. Dit systeem is in samenwerking met de lokale gemeente van Matagalpa bedacht.”

Reynaldo APAC en Kaars Koffie

Reynaldo legt aan Kaars Koffie uit hoe hij zijn koffie verbouwt.

Reynaldo APAC bij zijn spoelmolen

Blik op de toekomst

In de toekomst wil ik de opbrengst van de plantage laten groeien naar een gemiddelde van 140.000-150.000 kg koffiebonen. We hebben nu minder dan de helft van onze grond goed in gebruik. Ik weet dat het een ambitieus plan is, maar in het begin had ik ook niet kunnen dromen dat ik hier nu op deze manier zou staan. Het belang van goede ondersteuning van organisaties zoals APAC is essentieel. Zij hebben mij onderwezen in de dingen die ik nodig had. Ondanks de economisch zware omstandigheden die er zijn, staan we hier nu toch. Onze dank is groot hiervoor!”

Reynaldo vertelt over APAC en Kaars Koffie

Blogs

Misschien ook interessant?

DSC00491

Aanbod

Hoe kies je de beste koffie voor jullie organisatie?

Rectangle 260

Duurzaamheid

DAAROM WERKEN WIJ SAMEN MET APAC: DE COÖPERATIE MET IMPACT

Rectangle 262

Duurzaamheid

Met onze service zit je nooit meer zonder koffie

Alle blogs