Klantenservice

Kies bewust voor eerlijke koffie

Bel 0182-308000 Service of direct koffie nodig? 0182-308000
Home / Fairtrade

Fairtrade: goed werk moet je goed belonen

Samen met PAC (Asociación Pueblos en Acción Comunitaria) uit Nicaragua en de stichting Woord en Daad zijn wij als Kaars Koffie een prachtig project gestart, “Koffie met hart en ziel”.

 

‘Koffie met hart & ziel’

 

PAC en Kaars Koffie

Kaars Koffie is een samenwerking aangegaan met PAC in Nicaragua. De koffieboeren brengen de geplukte bonen naar het coöperatiecentrum van PAC en zij zorgen ervoor dat de bonen worden gedroogd en worden geëxporteerd naar Reeuwijk. Vanuit ons kantoor worden de bonen naar de koffiebranderij gebracht.

Zo weten we waar de bonen vandaan komen en dat wij de boeren ondersteunen voor een betere toekomst! Wat dit project extra bijzonder maakt is dat wij als Kaars Koffie niet alleen de Fair Trade premie betalen, maar ook een percentage van de omzet afdragen aan het werk van Stichting Woord en Daad in Nicaragua waarmee wij ook PAC én de boeren in Nicaragua ondersteunen.

Belangrijk werk

PAC is een organisatie die ervoor zorgt dat de kleinere boeren (tot 2,5 hectare plantage) mee kunnen handelen op de wereldmarkt. PAC helpt deze boeren om aan de eisen van het Fair Trade keurmerk te voldoen. Daarnaast zorgt PAC er door educatie voor dat de boeren hun productie per hectare verhogen. Iedere dag gaan er verschillende coaches naar de boeren in de achterliggende gebieden toe op een crossmotor om ze te onderwijzen. Hierdoor wordt naast de productie per hectare ook de kwaliteit van de koffie verhoogd.

‘PAC zorgt voor bestaansrecht’

 

Omdat de boeren het Fair Trade keurmerk hebben, krijgen zij een goede en eerlijke prijs voor de bonen. Daarnaast krijgen ze een sociale premie waarmee ze per community gezamenlijke investeringen kunnen doen. Zonder PAC zouden deze boeren praktisch geen bestaansrecht hebben. PAC zorgt ervoor dat de boeren in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien en de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun eigen leven. Kaars Koffie is er trots op hier een bijdrage aan te kunnen leveren. Wij leren de boer achter de boon kennen en weten dat hij of zij dankzij een eerlijke prijs voor de hele familie kan zorgen. Zo werkt iedereen in het hele proces met hart & ziel aan koffie.

Thee van TeaBrothers

Kaars Koffie werkt samen met TeaBrothers voor een bijzonder assortiment van hoogwaardige thee. Hierbij zorgen we dat ook de telers profiteren van onze samenwerking.

‘Een beter leven’

 

Zorg voor product

Op gebied van kwaliteit, smaak en duurzaamheid is de thee van TeaBrothers de absolute top. De diverse theesoorten van TeaBrothers zijn het resultaat van verschillen in klimaat, grondsoort en ligging van de plantage. Daarnaast hebben ook het oogstseizoen en de manier van plukken, bewerken en verpakken een belangrijke invloed op de uiteindelijke kleur, smaak en geur van de thee. TeaBrothers beheerst het proces van a tot z en staat zo garant voor thee van topkwaliteit.

Zorg voor de boer

TeaBrothers ontwikkelt projecten met Fair Tea Foundation om de omstandigheden voor werknemers op theeplantages in Sri Lanka te verbeteren. Deze onafhankelijke non-profit organisatie stelt de werknemers centraal: zij geven zelf aan waar behoefte aan is. Dit wordt vervolgens vertaald naar projecten die wij als Kaars Koffie samen met onze klanten oppakken. Zo zorgen we voor scholing en medische faciliteiten en verbeteren we de gezondheidscondities en leefomstandigheden.

Proef onze thee

De thee van TeaBrothers wordt rechtstreeks door Kaars Koffie ingekocht in Sri Lanka. Hierdoor kunnen wij deze hoogwaardige thee tegen zeer gunstige prijzen aanbieden. Kiest u voor Kaars Koffie als uw theeleverancier, dan kiest u voor hoogwaardige thee die ook een positieve impact heeft op de boeren die hem telen. Maak een afspraak en we laten u graag de kwaliteit proeven.

Tjeko Fun Village

Teveel kinderen in ontwikkelingslanden leven eigenlijk het leven van een volwassene. Dankzij de Tjeko Fun Village kunnen kinderen weer kind zijn. Het is een rondreizend festijn waar kinderen kunnen lachen, springen, racen, dansen, tekenen en zo veel meer. Kaars Koffie ondersteunt de activiteiten van Tjeko met veel plezier.

Duurzaamheid loont

We willen onze producten op een verantwoorde manier produceren en ondernemen graag met zorg voor het milieu en de samenleving. Onze brander en leveranciers hebben allemaal een HACCP-certificering. We voeren jaarlijks een risico-inventarisatie uit om onze arbeids- en milieuzaken te toetsen. Onze verpakkingen zijn vrij van aluminium en de dozen worden gemaakt van gerecycled papier. Ook in onze auto’s en kantoor ziet u onze inspanning voor duurzaamheid terug.

Wij bezochten onze koffieboer
Vraag ons het hemd van het lijf