Klantenservice

Richard de Langen vertelt over zijn werk

Een monteur aan het woord

Al negen jaar bij Kaars Koffie

In februari 2020 werk ik 9 jaar bij Kaars Koffie. Dat had ik van tevoren nooit gedacht. Toen was het nog een minibedrijfje in Moordrecht met een paar mensen.Inmiddels zijn we flink doorgegroeid en zijn er meer dan vijftig werknemers.

Ik weet nog wel dat ik de advertentie voor monteur in de krant zag, ten tijde van de crisis. Als twintigjarige zocht ik werk. Op dat moment was ik vooral batterijen aan het vervangen bij een mediagigant en het leek me erg fijn om weer met een schroevendraaier aan de slag te gaan. Ik ben Paul dus anderhalve week gaan stalken. Iedere dag kwam ik bij hem langs om te vragen of hij al tijd had voor een gesprek. Ik denk dat dat de goede instelling was, want nu zijn we 9 jaar verder en heb ik het nog steeds erg naar mijn zin bij de Kaars-familie!

 

Ik voel mij erg verantwoordelijk voor mijn werk en wil pas weg als alles weer helemaal goed functioneert. De perfecte koffie moet dan weer gezet kunnen worden, met de juiste doorlooptijd en een perfecte melkschuimlaag op de cappuccino.

Op dit moment doe ik veel voorbereidend werk op de zaak. Ik zorg dat alle machines helemaal goed ingesteld worden, zodat de monteur die gaat installeren bij wijze van spreken de stekker erin kan stoppen, alles aan kan sluiten en dan weg kan gaan. Dit scheelt een hoop tijd voor de monteur die op locatie bezig is. Hij moet namelijk vaak meer dan één machine aansluiten. Het klinkt heel simpel, maar iedere klant heeft weer andere wensen en dat vraagt behoorlijk wat tijd.

Gezelligheid op het werk is voor mij ook belangrijk. Hier en daar een geintje moet kunnen. De nieuwe werknemers zijn daarom niet helemaal veilig bij mij. Die willen weleens een pepermuntje krijgen dat achteraf toch een schoonmaaktablet blijkt te zijn. Het is belangrijk om een beetje lol met elkaar te hebben op de werkvloer. 

Ik ben pas tevreden als het tot in de puntjes goed werkt- Richard de Langen

Buiten Kaars Koffie

In mijn vrije tijd fiets ik regelmatig. Ik heb wat bredere banden gezet onder mijn fiets, waardoor het fijner rijdt op lange afstanden. Daarnaast is mijn aquarium een grote hobby van me. Momenteel heb ik er een van 200 liter, maar ik zou er uiteindelijk erg graag eentje van 1200 liter willen. Ik heb alleen zo’n vermoeden dat de winkel onder mij dat wat minder plezierig gaat vinden. Normaal gesproken raak ik geen boek aan, maar als het op vissen en aquaria aankomt dan wil ik wel erg graag weten hoe ik het zo goed mogelijk kan doen, dus dan lees ik hier en daar wel wat. Eigenlijk komt dat ook bij mijn werk terug. Als iets mijn interesse heeft, dan wil ik ook dat het goed werkt en net zo lang doorgaan tot het goed werkt.

De komende tijd krijg ik bij Kaars een extra functie als trainer. We groeien hard en dat is gaaf, maar het is ook belangrijk dat de monteurs goed weten met welke machines zij te maken hebben. Ik ben iemand die het graag uitpluist en vind het leuk om met mijn collega’s aan de slag te gaan. Zo weten zij ook goed wat er moet gebeuren wanneer een machine een storing geeft. Dat je die mogelijkheden krijgt om je samen te ontwikkelen maakt Kaars Koffie zo waardevol.

Bekijk ook