Klantenservice

Een duurzaam bekerconcept

Een beker ophaalsysteem

Momenteel zijn we bezig om ons productassortiment verder te verduurzamen. Dit betekent dat we onze producten onder de loep nemen en kijken waar we een duurzaamheidsslag kunnen slaan. Door bewuste keuzes te maken in wat we aanbieden dragen we zo samen bij aan milieu en maatschappij.

 

Verduurzamen van onze disposables

Begin dit jaar zijn we daarom gestart met de disposables. Hierbij kun je denken aan roerstaafjes, koffiebekers maar bijvoorbeeld ook verpakkingen van producten. Zo hebben we voor roerstaafjes een bamboe variant gevonden die geen smaak afgeeft (zoals bij houten roerstaafjes), niet slap wordt (zoals bij papieren roerstaafjes) en die prijstechnisch redelijk overeenkomt met die van de plastic variant. Hierna volgde de koffiebekers.

Lees hier over onze bamboe roerstaafjes

Het bekerconcept

Zoals je in ons artikel ‘Keuze en verwerking van koffiebekers’ kunt lezen zijn er verschillende varianten in koffiebekers. Welke koffiebeker je uiteindelijk kiest blijkt voor de milieu impact nog niet eens zoveel uit te maken, hoe je ermee omgaat des te meer. Daarom hebben we sinds een paar maanden een koffiebekerconcept geïntroduceerd. In dit concept worden koffiebekers apart ingezameld, opgehaald en weer verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe toepassingen. Deze koffiebekers zijn gemaakt van FSC karton, wat garandeert dat de grondstoffen afkomstig zijn uit verantwoord bosbeheer, en hebben een PE (Polyetheen = kunststof) coating, waardoor hij geschikt voor recycling.

Ga naar artikel ‘keuze en verwerking van koffiebekers’

 

Hoe werkt het koffiebekerconcept?

De koffiebekers worden door Kaars Koffie geleverd in een rasterdoos met lekzak. Je kunt deze samen met de inzamelbak en andere koffieproducten gemakkelijk bestellen via ons klantenportaal ‘Mijn Kaars Koffie’. Hier kan je ook het moment van bezorgen bepalen.

Heb je genoeg koffie op? Verzamel de koffiebeker in de inzamelbak. Het is hierbij belangrijk dat er geen restafval in de koffiebekers zit zoals theezakjes, bananenschillen of roerstaafjes. Dit belemmert het recycleproces waardoor bij een vervuilingsgraad hoger dan 3% de koffiebekers alsnog worden verbrand.

Wanneer de doos vol is maak je de zak en de doos dicht en zet hem apart. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte koffiebekers worden de beker 1 of 2 keer per maand opgehaald. De papiervezels worden vervolgens gebruikt om hygiëne papier van te maken zoals toiletpapier of tissues en de overgebleven PE coating wordt omgezet in PE korrels om nieuwe producten van te maken. Zo maken we de cirkel weer rond!

Waarom kies je voor dit bekerconcept?

  • draag bij aan het milieu doordat de koffiebekers CO2 neutraal zijn geproduceerd;
  • geef grondstoffen een tweede leven door ze te recyclen;
  • bespaar niet alleen het milieu maar ook op inkoop door hergebruik van koffiebekers;
  • reduceer kosten van restafval door aparte en efficiënte inzameling van koffiebekers.

Op dit moment zijn wij bezig met pilots van het koffiebeker concept. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact op met de vertegenwoordiger.

Bekijk ook