Klantenservice

Een duurzaam bekerconcept

Een beker ophaalsysteem

Kaars Koffie is gedreven ‘To the Boon’ om de beste koffieleverancier van Nederland te worden. Naast haar hoogwaardige service speelt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) hierin een belangrijke rol. Met aandacht voor People, Planet en Profit houdt Kaars Koffie rekening met de sociale-, milieu- en economische aspecten van het ondernemen.

 

Verduurzamen van onze koffiebeker

Wij zetten ons in om ons productassortiment te verduurzamen. Zo wordt de standaard Kaars Koffie beker alleen nog maar gemaakt van FSC karton met een PE (Polyetheen) laag. Het FSC keurmerk garandeert dat de grondstoffen afkomstig zijn uit verantwoord bosbeheer en door de PE-laag is de koffiebeker geschikt voor recycling.

Onafhankelijk onderzoek van Milieu Centraal heeft uitgewezen dat de kleinste impact op het milieu wordt bereikt door hergebruik van koffiebekers. Daarom stimuleren we hergebruik van de koffiebeker en zorgen zo samen voor een beter milieu.

Lees het onderzoek van Milieu Centraal

Het bekerconcept

Om de cirkel rond te maken is Kaars Koffie gestart met een pilot van het circulaire bekerconcept. De koffiebekers worden ingezameld, opgehaald en weer verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe toepassingen. Zo worden de papiervezels gebruikt om hygiƫne papier van te maken zoals toiletpapier of tissues, terwijl de overgebleven PE-laag wordt omgezet in PE korrels om nieuwe producten van te maken.

 

Hoe werkt het bekerconcept

De koffiebekers worden geleverd in een rasterdoos met lekzak. Je kunt deze samen met de inzamelbak en andere koffieproducten gemakkelijk bestellen via ons klantenportaal ‘Mijn Kaars Koffie’. Hier kunt u ook het moment van bezorgen bepalen.

 

Bezoek ons klantenportaal ‘Mijn Kaarskoffie’

Heb je genoeg koffie op? Verzamel de koffiebeker in de inzamelbak. Let hierbij op dat er geen restafval in de koffiebekers zit zoals theezakjes, bananenschillen of lepeltjes. Dit belemmert namelijk het recycleproces.

Wanneer de doos vol is maak je de zak en doos dicht en zet je hem apart. Afhankelijk van de hoeveelheid gebruikte koffiebekers worden de volle dozen 1 of 2 keer per maand opgehaald en verwerkt.

Waarom kies je voor dit bekerconcept?

  • De bekers zijn CO2 neutraal geproduceerd;
  • Minder grondstofverspilling doordat de gebruikte materialen 100% recyclebaar zijn;
  • De beker stimuleert hergebruik waardoor je niet alleen bespaard op het milieu maar ook op inkoop van de koffiebekers;
  • Kosten voor restafval worden gereduceerd doordat de koffiebekers apart worden ingezameld en niet meer bij het restafval belanden;
  • Zowel de beker als inzamelbak kunnen worden gepersonaliseerd.
  • Op dit moment zijn we bezig met een pilot. Heeft dit concept uw interesse gewekt? Neem dan even contact op met uw vertegenwoordiger.

 

Bekijk ook