Klantenservice

Een nieuwe verpakking!

Na tien jaar is het tijd voor afscheid.

Ruim 10 jaar heeft het huidige ontwerp van onze koffiezak mogen stralen, maar het is tijd voor afscheid. De hoogglans Kaars Koffiezak wordt vervangen door een nieuwe, wat minder glimmende variant. De nieuwe verpakking is aluminium vrij en mag straks bij het plastic afval gesorteerd worden.

Oog op de toekomst.

In 10 jaar is er veel veranderd. De vernieuwing van de koffiezak zit daarom niet alleen in de uitstraling, maar ook in de duurzaamheid. We hebben ons best gedaan om het meest duurzame materiaal van dit moment te kiezen. Dit was geen gemakkelijk proces, want ieder materiaal heeft zo zijn voor-en nadelen.
Onze voornaamste doelen:

  • Een goede en houdbare koffieverpakking te produceren, zodat de kwaliteit van het product gewaarborgd blijft.
  • Binnen de mogelijke verpakkingsmaterialen de meest duurzame variant  uitkiezen.
  • Zo veel mogelijk overstappen naar één soort materiaal, zodat ook recycling mogelijk is -of wordt voor afvalverwerkers.
  • Een verpakking produceren die eenvoudig sorteerbaar is bij het afval, zodat daar geen onduidelijkheid over komt.

Omdat niet ieder product hetzelfde is, kunnen ook de materialen van de verpakking van het product verschillen. Daarom hieronder de producten op een rijtje:

 

1. De vriesdroogkoffie

Deze zal verschijnen in een monoverpakking. Op dit moment is Monomateriaal een van de beste keuzes als koffieverpakking. Het betekent namelijk dat de verpakking bestaat uit één materiaal, welke je bij het plastic kunt weggooien. Deze kan vervolgens worden gerecycled.

2. De bonen, filter en freshbrewkoffies

80% van deze zakken bestaat uit ‘Biobased’ plastic. Dit plastic wordt gemaakt van restanten die overblijven na suikerrietwinning. Het basismateriaal is dus een natuurlijk product, welke dezelfde kwaliteit heeft als reguliere PE. PE is een veelvoorkomende plasticsoort bij verpakkingsmaterialen. De verpakkingen hebben echter wel een barrière nodig voor water, licht en zuurstof. In dit geval wordt dit vervangen door EVOH: Een synthetisch polymeer dat als barrière fungeert.

Deze folie bestaat uit twee soorten plastic en mag daarom ook bij het plastic afval. Omdat er geen PET gebruikt wordt is deze folie recyclebaar tot hard plastic.

 

3. De creamer, topping – en chocoverpakking:

Ook deze krijgen een update. Hiervoor geldt hetzelfde als voor de bonenkoffies, filterkoffies en freshbrewkoffies. Deze verpakking is deels van Biobased plastic en deels van EVOH. Daarom mag ook deze verpakking bij het plastic.

Het tijdsbestek

De meest duurzame keuze is om alles eerst op te maken. Daarom kan het voor sommige verpakkingen, zoals creamer of topping, nog wel een jaar duren voordat de eerste nieuwe verpakkingen de deur uit gaat. Voor de eerste koffies is het inmiddels al zover, deze kan op korte termijn dus bij jullie in de kast staan.

We zijn ons ervan bewust dat het onderwerp over keuzes in duurzame verpakkingen en afvalstromen veel verschillende visies kent. Daarnaast is het ook aan veel veranderingen onderhevig. Wij houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en wegen onze keuzes daarop af.

Bekijk hier ons veelzijdige koffie assortiment!

Bekijk ook